Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek Kremowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 7 opakowań
krem tiramisu 1 opakowanie
krem o smaku krówki 1 opakowanie
mleko 700 ml
śmietana 30% 0,5 l
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
cukier 3 łyżki
gorzka czekolada

Przepis i sposób przygotowania na: Placek Kremowy

Kremy ubij zgodnie z instrukcją. Na blaszce ułóż herbatniki, posmaruj kremem krówkowym. Ułóż warstwę herbatników, rozsmaruj krem tiramisu. Przykryj herbatnikami. Rozpuść żelatynę w małej ilości gorącej wody. Kremówkę ubij z cukrem pudrem, połącz z żelatyną. Wyłóż na ciasto. Polej stopioną czekoladą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak