Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa koperkowa z kapustą i lanymi kluskami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

włoszczyzna 40 dag
kapusta kiszona 20 dag
Majeranek suszony Prymat do smaku
śmietana 100 ml
jajko 2 sztuka
mąka 4 łyżki
koperek 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: zupa koperkowa z kapustą i lanymi kluskami

Marchewkę, pietruszkę, seler i kapustę ugotować do miękkości. W międzyczasie warzywa doprawić solą, pieprzem, majerankiem i Vegetą. Do ugotowanego wywaru warzywnego wlać śmietanę i zagotować. Koperek umyć drobno posiekać i wrzucić do wywaru. Jeszcze raz zagotować. Jajka i mąkę zmieszać razem i wylać na gorącą zupę, ciągle mieszając, aż powstaną lane kluski i zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fictor123 28.04.2012 11:24
super
Elżbieta17 03.02.2012 16:10
pyszna zupa:)
Ewa111 31.10.2011 19:29
lubię zupy z lanymi kluseczkami
joanna77 13.07.2011 14:06
pyszota
Ania67 02.06.2011 22:07
takie lubię
Kopiko1983 31.05.2011 14:19
Mniam,mniam...
Kuchareczekjeden 29.05.2011 08:11
super
ronald88 25.05.2011 09:34
smaczne
AgaS10 03.05.2011 20:27
smaczna zupka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak