Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowe roladki paprykowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtka papryka 1strąk
zielona papryka 1strąk
natka pietruszki 1łyżka
anchois 8dag
olej łyżka
ser owczy 10dag (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowe roladki paprykowe

Papryki umyć,osuszyć.Piekarnik nagrzać do temp.200C,wstawić papryki i opiekać około 5min.Następnie zdjać skóre ,usunąć gniazda nasienne ,przeciąć wzdłuż na 4części .Na każdej cząstce papryki ułożyć odsączony filet anchois ,posypać tartym serem i natką (trochę sera i natki odłożyć do posypania)plastry papryki zwinąć jak zrazy .Naczynie żaroodporne lekko posmarować olejem ,ułożyć papryki ,posypać pozostałym serem i natką.Następnie wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 10min w temp.200C.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 21.11.2011 07:58
ale fajne
Anna141
Anna141 11.07.2011 09:37
rewelacja:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak