Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

surówka z czerwonej kapusty

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pół główki kapusty
pomarańcza 2
jabłka 2
sól i pieprz do smaku
sok cytrynowy 4 łyżki
olej 1/3 szklanki
miód 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: surówka z czerwonej kapusty

Kapustę drobno poszatkować. W garnku zagotować wodę z dodatkiem 2 łyżek soku z cytyny. Na wrzątek wrzucić kapustę. Gotować ok. 2 minut. kapustę przecedzić i włożyć do salaterki. Dodać podzielone na części pomarańcze, jabłka i cebulę. Miód wymieszać z pozostałym sokiem z cytryny oraz olejem. Doprawić do smaku i tak przygotowanym sosem zalać kapustę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak