Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wielkanocne jaja z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko ok. 10
pieczarki ok. 30dag
Kucharek przyprawa do potraw
majonez sałatkowy
rzodkiewka
koperek
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Wielkanocne jaja z pieczarkami

Jajka ugotować na twardo. Obrać i przekroić wzdłuż. Wyjąć żółtka do miseczki.
Pieczarki obrać,opłukać i pokroić w minimalną kosteczkę. Podsmażyć na maśle i oprószyć kucharkiem (przyznam się,że zawsze do tego celu daję vegetę ale formularz tego nie przyjmuje;/). Przestudzone pieczarki wymieszać z żółtkami na farsz. Doprawić solą i pieprzem. Napełniać połówki jajek. Majonez przełożyć do szprycy i wyciskać wzorki na łódeczkach z jajek. Ozdobić plasterkami rzodkiewki i posypać świeżym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 19.02.2012 22:45
wygląda smakowicie
pacpaw 20.07.2011 20:43
ale jaja... ;)
rosik93 03.05.2011 19:13
Super.
Robert10 03.05.2011 11:31
prezentują się pięknie i do tego pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak