Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik przekładany

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 60 dkg
margaryna 20 dkg
jajko 2
cukier 1 szkl
miód 25 dkg
mleko 1/2 szkl
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik przekładany

Miód, cukier, tłuszcz i mleko zagotować, potem ostudzić. Po przestudzeniu dodać resztę składników i zagnieść ciasto - włożyć do chłodnego miejsca na 12 godz. Następnie dzielimy ciasto na 3 części. Wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą blachę i piec w średnio nagrzanym piekarniku na złoty kolor. Placki przełożyć dowolną masą. Polać polewą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak