Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

barszcz czerwony

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki ćwikłowe 2 sztuki
bulion 2 litry
śmietana 300 mililitrów
przyprawy do smaku
Kwas cytrynowy Prymat szczypta
barszcz czerwony 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: barszcz czerwony

Bulion gotujemy, buraki myjemy, obieramy , płuczemy ścieramy na tartce o grubych oczkach , dodajemy do bulionu, dodajemy równiez odrobine kwasku, by buraki nie straciły koloru. Gotujemy aż buraczki zmiekna , dodajemy barszcz czerwony w torebce, mieszamy. Dodajemy smietane ,przyprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika192 18.05.2011 19:07
pycha
magical66 05.05.2011 21:56
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak