Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony schab Tex - Mex

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1/2 kg
marynata Tex - Mex

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony schab Tex - Mex

Jak nie znoszę gotowych, płynnych marynat tak te wypróbowałam z ciekawości i muszę przyznać,że bardzo smaczny posiłek jej zawdzięczam:)
Schab umyć,osuszyć i naciąć z wierzchu. Gotową marynatą natrzeć dokładnie mięso, zawinąć i schować do lodówki na godzinkę. Po tym czasie włożyć mięso (razem z całą marynatą) do rękawa pieczeniowego. Piec w 180 stopniach ok pół h po czym zwiększyć do 200-220 i zostawić mięso na ok.10min. Po wyłączeniu piekarnika zostawić mięso w sosie na ok 7min przed pokrojeniem (by nie było suche)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak