Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śliweczki na rauszu

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 200 gram
śliwki suszone 300 gram
krem czekoladowy 200 gram
alkohol 200 ml
śmietana 30% 500 ml
cukier puder 3/4 szkl
jajko 5 szt
mąka 1 szkl
kakao 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Śliweczki na rauszu

Z jajek, cukru,mąki,kakao i pr.do pieczenia upiec biszkopt i wystudzić.
KREM: Śliwki drobno pokroić i zalać alkoholem na 24 godziny.Masło zmiksować dodając krem czekoladowy.Dodać śliwki z alkoholem i wymieszać.
Śmietanę ubić na sztywno i na koniec dodać 1 łyżkę cukru pudru.
Na ciemny biszkopt wyłożyć krem czekoladowy ze śliwkami,na to wyłożyć ubitą śmietanę,a wierzch posypać przesianym kakao.Przed podaniem dobrze schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 02.07.2013 13:46
robię podobne ciasto, bardzo smaczne
Wafelek2601 13.06.2013 22:02
Ciekawy pomysł
Mariusz10 23.05.2012 22:48
smaczny deser
Grazyna0211 08.03.2012 13:36
świetne
joanna77 30.10.2011 21:39
jedna bym skosztowała
Robert10 29.10.2011 11:24
rewelacyjne
IZABELA29 01.09.2011 10:14
ja poproszę
traktorek 27.05.2011 10:05
ciekawie musi wyglądać i smakować
ben-ka 03.05.2011 09:03
coś nowego,coś innego:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak