Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekładaniec z warzyw i indyka

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z indyka 60 dkg
bulion 3 szklanki
marchew 4 szt
ogórek 2 szt
zielony groszek 1 puszka
kukurydza 1 puszka
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
Sól ziołowa jodowana Prymat
pieprz czerwony

Przepis i sposób przygotowania na: Przekładaniec z warzyw i indyka

Pierś z indyka ugotować i ostudzić. Marchew obrać i ugotować w bulionie. Groszek i kukurydze odsączyć. Marchewki i obrane ogórki pokroić w długie, cienkie paski. Pierś z indyka pokroić w paski. Bulion pozostały z marchewki podgrzać i rozpuścić w nim żelatynę, doprawić do smaku. Na dno foremki wlać nieco bulionu i zostawić do zastygnięcia. Ułożyć warstwę marchewki i ogórka. Zalać bulionem i zostawić do zastygnięcia. Następnie ułożyć paski z piersi i posypać kukurydzą i groszkiem. Znów zalać bulionem i zostawić do zastygnięcia. Układać naprzemian warstwy warzyw i mięsa za każdym razem dolewając bulionu i czekając aż zastygnie. Włożyć do lodówki na conajmniej 2 godziny.
Smacznego!!!

--> dzięki stopniowyemu dolewaniu buliony warzywa nie pływają i mamy je równomiernie rozłożone w galaretce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magdziorka6 04.03.2012 19:33
super danie
stokrotka 14.07.2011 20:31
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak