Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto krówkowe - miodownik inaczej

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna Kasia 250 g
jajko 5 sztuk
miód 8 łyżek
cukier 0,5 szklanki
przyprawa do dań słodkich
mąka 4 szklanki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżka
masa krówkowa gotowa w proszku
mleko 300 ml
sosy malinowy i czekoladowy do dekoracji
kajmak 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto krówkowe - miodownik inaczej

Margarynę, miód i cukier rozpuszczamy w rondelku, dodajemy przyprawę do dań słodkich, odstawiamy do wystudzenia.

Jajka ubijamy mikserem, dolewamy ostudzoną margarynę, oraz stopniowo mąke wymieszaną z sodą. Masę dzielimy na 3 częsci, każdą pieczemy osobną w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w temp 160 stopni ok 13-15 minut.

Masa1 : Miksujemy na pełnych obrotach masę w proszku z mlekiem - masa gotowa:) Poszłam na łatwiznę :)

Każdą częśc ciasta nasączamy mlekiem, na pierwszą warstwę nakładamy masę krówkową, na drugą warstwę masę kajmakową, na górę smarujemy bardzo cieniutko pozostałą masą kajmakową, dekorujemy sosami, odstawiamy na noc do lodówki.

Ciasto pychotka!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 01.10.2012 20:15
bosko to ciacho wygląda! dawno nic w domu nie piekłam i mam ogromną ochotę na nie :)
Agnik 15.12.2011 21:22
rewelacja
LuKaSz4761 20.09.2011 04:27
Musi być pyszne
jolaxa 24.05.2011 23:25
pycha
Iwona51
Iwona51 02.05.2011 21:01
piękne i na pewno smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak