Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane szaszłyki z sosem czosnkowo-malinowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka bez kości 400 g
sól, pieprz
Grill przyprawa klasyczna Prymat
olej
musztarda 1 łyżka
cebula 1 sztuka
boczek wędzony 250Grillowane szaszłyki z sosem czosnkowo-malinowym g
jogurt naturalny 4 łyżki
majonez 3 łyżki
czosnek 3 ząbki
sos malinowy (gotowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane szaszłyki z sosem czosnkowo-malinowym

DODATEK: 8 dużych ziemniaków, 1 cebula, przyprawa do ziemniaków, 2 łyżki oliwy, sól,
woreczek do pieczenia.

Mięso kroimy w grubą kostkę, posypujemy przyprawą do grilla, solą, pieprzem, musztardę mieszamy z 2 łyżkami oliwy, dodajemy do mięsa, dokładnie mieszamy, odstawiamy na noc do lodówki.

Boczek kroimy w plastry, cebuję w półkrążki. Na patyczki nabijamy kolejno mięso, cebulę, boczek - u mnie na każdej porcji wyszły po 4 kawałki mięsa.

Ziemniaki i cebulę kroimy w kostkę, układamy do woreczka do pieczenia, posypujemy obficie przyprawą do ziemniaków, solimy polewamy oliwą, związujemy. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na ok 25-30 minut.

Szaszłyki w tym czasie grillujemy ew wkładamy razem z ziemniakami do piekarnika na grilla.

Przygotowujemy sos: mieszamy jogurt, majonez, wyciśnięty czosnek, przyprawiamy solą pieprzem. Wlewamy sos do miseczek, przed podaniem dolewamy do sosu sos malinowy, nie mieszamy.

Danie wykładamy na talerze - smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnik 08.05.2011 10:52
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak