Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa-krem z kapusty włoskiej

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusty włoskiej 1 główka
koperku peczek
masła 40 dag
pieprzu odrobina
mąki 1 lyz
kwaśnej śmietany 1 filiżanka
sól
żółtko jajek 2

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa-krem z kapusty włoskiej

Kapustę umyć i pokroić na cienkie paski, zalać posoloną wodą i ugotować. Z masła i mąki przyrządzić białą zasmażkę, dodać do niej posiekany koperek, zalać wywarem z kapusty i mocno zagotować; trochę przestudzić i wraz z kapustą zmiksować Jeszcze raz zagotować wszystko na małym ogniu. W wazie, w której zamierzamy zupę-krem podać na stół, wymieszać żółtka z kwaśną śmietaną i pieprzem i zalać gorącą zupę. bardzo prosta i pyszna zupka:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

grazia1 02.07.2011 20:34
pyszna
joanna77 20.06.2011 21:50
ekstra
Dorota59 20.06.2011 13:25
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak