Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pascha Wielkanocna

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 1 kg
żółtko jajek 4 sztuki
cukier 0,5 szklanki
cukier waniliowy 2 łyżeczki
śmietana 30% 0,5 szklanki
masło 200 g
rodzynki 70 g
orzechy nerkowca 100 g
papaja 70 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pascha Wielkanocna

Ucieramy żółtka z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy śmietankę, miksujemy na pełnych obrotach, masę ubijamy dalej ręcznie na parze- odstawiamy do wystudzenia.

Dwukrotnie zmielony twaróg ucieramy z miękkim masłem, dodajemy po łyżce masy z jajek, następnie wsypujemy bakalie, mieszamy - masa gotowa.

Do małych foremek włożyć namoczoną gazę, wlać masę serową, ubić dokładnie, zamknąć, zostawić na noc w lodówce.

Gotową babeczkę - paschę wyłożyć na talerzyk. Udekorować - u mnie polewa czekoladowa i papaja.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

polly66 23.06.2011 10:03
jakoś nigdy nie próbowałam ale wygląda rzeczywiście ładnie
angelika14 30.05.2011 20:36
uwielbiam paschę
Mysiunia 02.05.2011 19:34
pięknie wygląda:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak