Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka ze smalcem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
mąka krupczatka 75 dag
jaja 3 sztuki
smalec 14 dag
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 1/2 opakowania
kwaśna śmietana pół szklanki
cukier wanilinowy 1 opakowanie
cynamon Prymat wg uznania
jabłka 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka ze smalcem

Wszystkie składniki (oprócz jabłek, cynamonu) posiekać nożem i wyrobić ciasto. Wstawić do lodówki. Jabłka zetrzeć na tarce. Posłodzić, i dodać trochę cynamonu. Ciasto podzielić na dwie części. Pierwszą część ciasta wyłożyć na dno blachy, położyć odciśnięte jabłka, a na wierzch drugą cześć ciasta rozwałkować. Piec ok. godziny w 180 st. Przed podaniem posypać cukrem pudrem/

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 27.11.2011 16:02
pycha
malaczarna23 13.09.2011 10:28
ciekawa
xxmarzaxx 27.06.2011 11:07
tytuł nie zachęca, ale może być dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak