Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zawijaniec orzechowy

3.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 25 dag
margaryna 1 kostka
drożdże 4 dag
śmietana kwaśna 3 łyżki
żółtko jajek 4 sztuki
masa
białko 4 sztuki
orzechy 30 dag
cukier puder 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zawijaniec orzechowy

Mąkę posiekać z margaryną. Dodać drożdże rozdarte ze śmietaną i żółtkami. Zagnieść ciasto i wstawić na godzinę do lodówki. MASA: Orzechy zmielić, utrzeć z białkami i cukrem pudrem.
Zimne ciasto rozwałkować posmarować masą orzechową, zawinąć na strucle. Piec 45 minut. Polukrować białym lukrem lub posypać lukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 29.05.2012 08:24
mniam
Juleczka20 10.04.2012 08:00
pycha
iknkirke 12.02.2012 19:44
mniam
rosik93 02.05.2011 23:38
mniam
halina17 02.05.2011 17:44
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak