Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wiejski

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 700 g
cebula 5 sztuk
marchew 1 sztuk
biała kapusta 200 g
ziemniaki 2 sztuk
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
śmietana 22% 4 łyżki
sól
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wiejski

Wołowinę pokroić w kostkę i obsmażyć na gorącym oleju. Zalać wodą, aby mięso było przykryte. Dodać przyprawę i gotować na małym ogniu do miękkości. Cebulę pokroić na 4 części, marchewkę na plasterki, ziemniaki w kostkę, a kapustę poszatkować. Cebulę i marchewkę podsmażyć na niewielkiej ilości oleju i razem z ziemniaki i kapustą dodać do mięsa. Dusić do miękkości warzyw. Podać w miseczkach z bagietką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak