Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe z majerankiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 10 dkg
ogórek konserwowy 6 sztuk
ser żółty 10 dkg
majeranek
pieruszka suszona
sól
schab 6 plastrów

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe z majerankiem

Schab pokroić w plastry i roztłuc na cienko (jak na kotlety schabowe). Lekko posolić z obu stron. Obsypać majerankiem i pietruszką stronę wewnętrzną plastra schabu. Na to położyć mały ogórek konserwowy, kawałeczek sera żółtego i łyżeczkę pieczarek (wcześniej zarumienionych na margarynie). Całość zawinąć w roladkę. Można spiąć wykałaczką.
Naczynie żaroodporne wyłożyć folią aluminiową, na dnie polać trochę oliwą lub olejem (aby roladki nie przykleiły się do dna). Położyć roladki. Wszystkie na wierzchu oprószyć majerankiem i pietruszką suszoną. Folię aluminiową szczelnie zawinąć.
Piec w piekarniku 175 st. C, 50 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ola2733 26.06.2011 12:56
Dziś wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak