Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza jęczmienna z jajami Justyśki

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza jęczmienna 30 dag
jajko 5 sztuk
cebula biała 2 sztuki
ser żółty 10 dag
kostka rosołowa 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza jęczmienna z jajami Justyśki

Kaszę gotuję na sypko. Gdy będzie w miarę miękka dodaje do niej kostkę rosołową, łyżkę masła i sól.Całość mieszam z posiekaną pietruszką i koperkiem. Cebulę kroję w talarki i podsmażam na patelni na złoty kolor. Jaja gotuję na twardo, apotem obieram i kroję w mniejsze ćwiartki.
Naczynie żaroodporne smaruję masłem i bułką tartą. Warstwami układam w nim : kaszę, jajka, cebulę. Wierch posypuję starty serem. Wszystko zapiekam.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 16.03.2013 13:25
fajny przepis
Anna152 30.05.2012 06:02
super
Norgiusz 11.04.2012 07:38
dobre
ronald88 28.07.2011 11:17
super
joanna77 11.07.2011 13:18
fajnie brzmi,pewnie też smakuje
ronald88 06.07.2011 14:20
super
anja3107 26.06.2011 16:08
super
Ania67 02.06.2011 22:08
fajny przepis
AgaS10 17.05.2011 10:11
ciekawe jak to smakuje:)
Kuchareczekjeden 08.05.2011 14:21
fajnie to nazwałaś:)jaja justyśki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak