pieczone jabłuszka

pieczone jabłuszka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • orzechy włoskie

    1 garść
  • migdały

    1 garść
  • cukier

    1 łyżka
  • woda

    1 łyżka
  • masło

    1 łyżka
  • cynamom Prymat

  • jabłka

    4 duże
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. jabłka kroimy w pół, usuwamy gniazda nasienne i wydrążamy część jabłka,
2. wydrążoną część owocu kroimy i podsmażamy na maśle z cukrem, wodą i cynamonem,
3. na patelnie dodajemy zmiażdżone orzechy i migdały,
4. jabłka faszerujemy powstałą masą, na każdy owoc kładziemy odrobinę masła,
5. zapiekamy jabłka przez 30 min w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

caffee_tea

05.02.2012 11:54
ciekawe przepis

iwona332

17.05.2011 12:25
super

Ewa104

23.08.2010 15:55
Pyszne , smaczne i zdrowe.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat