Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczone jabłuszka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

orzechy włoskie 1 garść
migdały 1 garść
cukier 1 łyżka
woda 1 łyżka
masło 1 łyżka
cynamon Prymat
jabłka 4 duże

Przepis i sposób przygotowania na: pieczone jabłuszka

1. jabłka kroimy w pół, usuwamy gniazda nasienne i wydrążamy część jabłka,
2. wydrążoną część owocu kroimy i podsmażamy na maśle z cukrem, wodą i cynamonem,
3. na patelnie dodajemy zmiażdżone orzechy i migdały,
4. jabłka faszerujemy powstałą masą, na każdy owoc kładziemy odrobinę masła,
5. zapiekamy jabłka przez 30 min w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caffee_tea 05.02.2012 11:54
ciekawe przepis
iwona332 17.05.2011 12:25
super
Ewa104 23.08.2010 15:55
Pyszne , smaczne i zdrowe.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak