Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos czekoladowy do deserow

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada mleczna
mleko 150 ml
żółtko jajek 2
cukier 1 łyżka
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos czekoladowy do deserow

żóltka miskujemy z cukrem na puch (jak kogiel - mogiel). Czekoladę łamiemy na okienka i rozpuszczamy z masłem, jak się rozpuści to wlewamy gorące mleko i mieszamy, następnie wolnym strumieniem dolewamy do utartych zóltek i cały czas mieszamy. Gotowe

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 15.06.2012 16:27
Pyszny sosik.
Dorian 09.10.2011 13:21
super
misia53 04.06.2011 16:07
mmm.....pycha ...już polewam lody!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak