Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zagryzaczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 5 szt.
seler 25 dag
sól
olej do smażenia
ser żółty 20 (tarty)
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zagryzaczki

Seler umyć, obrać, zetrzeć na tarce z dużymi otworami. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, wymieszać ze startym selerem, serem i papryką. Na rozgrzany tłuszcz kłaść łyżką małe porcje pianki i smażyć na złoty kolor z obu stron.
Można je podawać jako dodatek do \"czystych zup\".

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Norgiusz 20.05.2012 07:20
fajne
Lidia6 11.12.2011 12:11
dla mnie to nowość ale brzmi smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak