Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkop z dodatkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Biszkopt
skórka z pomarańczy lub limonki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkop z dodatkami

3 jajka,
0.5 szklanki cukru
0.5 szklanki mąka pszenna,
1 łyżki mąka ziemniaczana,
0,5 łyżeczki proszke do pieczenia,
cukier waniliowy
10 dag kandyzowanej skórki pomarańczowej.

Bialka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier zwykły i waniliowy, a następnie zółtka. Na koniec dodajmy mąki zmieszane z proszkiem i delikatnie mieszamy. na koniec dodajemy skórkę i mieszamy. Wlewamy na posmarowaną brytfanke i pieczemy 20-25 minut w temp 180*

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 16.02.2013 08:31
fajny
halinka1011 02.05.2011 10:37
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak