Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cienki biszkopt

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3
cukier 0.5 szklanki
mąka pszenna 0.5 szklanki
mąka ziemniaczana 1 łyżki
proszke do pieczenia 0,5 łyżeczki
cukier waniliowa

Przepis i sposób przygotowania na: Cienki biszkopt

Bialka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier zwykły i waniliowy, a następnie zółtka. Na koniec dodajmy mąki zmieszane z proszkiem i delikatnie mieszamy. Wlewamy na posmarowaną brytfanke i pieczemy 20-25 minut w temp 180*

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 29.10.2012 08:16
dobry
mic 10.07.2012 19:56
biszkopt to pysznosc
gacopierz23 08.07.2011 00:25
i galaretka na górę super
halinka1011 02.05.2011 10:32
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak