Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananiak

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szkl.
masło 125 g
banan 75 dag
jajko 2 szt.
cukier 10 łyżek
cukier waniliowy 1 op.
sok z cytryny
Soda oczyszczona Prymat 1 łyzeczka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mleko 4 łyżki
sól
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Bananiak

Makę przesiac z proszkiem do pieczenia i szcyptą soli. Sodę wymieszać z mlekiem. Letnią margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na krem, następnie nadal ucierając, dodawać po jednym jajku oraz po łyżce mąki z dodatkami i mleko z sodą. Banany obrać i dokładnie rozgnieść widelcem, skrapiając sokiem z cytryny. Połączyć z ciastem i dobrze wymieszać. Formę keksową natłuścić, przełożyć ciasto i wstawić na 40 min. do nagrzanego piekarnika (180 stopni).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 14.02.2012 09:46
bardzo dobre
eli82 11.06.2011 14:17
super
alaaa 18.05.2011 20:23
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak