Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z ziemniakami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 600 g
ziemniaki 500 g
marchew 2 szt
cebula 1 szt
kukurydza w puszce 1 op
pomidory 3 szt
jałowiec szczypta
kolendra szczypta
rozmaryn szczypta
gałka muszkatołowa szczypta
oliwa 1 łyżka
bulion 0,5 l
sos spaghetti 1 op
szczypiorek garść

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z ziemniakami

Mięso pokroić w drobną kostkę posypać przyprawami, skropić oliwą, wymieszać i odstawić na ok 1 godzinę. W głębokiej patelni rozgrzać odrobinę oleju, wrzucić mięso i pokrojoną cebulę, podsmażyć ok 15 min. Ziemniaki obrać pokroić niezbyt drobno i ugotować na pół miękko w osolonym wrzątku, odcedzić. Do mięsa dodać pokrojoną w grube plasterki marchewkę, podlać bulionem i gotować ok 20 min. Dodać pokrojone pomidory bez skórki, i dalej gotować ok 15 min, doprawić do smaku solą i pieprzem. Pod koniec dodać kukurydzę, obgotowane ziemniaki i sos Łowicz ze słoika. Wymieszać i pogotować jeszcze ok 15 min na wolnym ogniu.Posypać szczypiorkiem. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka137 02.05.2011 10:58
apetycznie się prezentuje:)
Agnieszka_B 02.05.2011 10:35
Pięknie wygląda i pewnie jest bardzo smaczny:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak