Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z czarnych jagód

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twarożek 200 g
likier migdałowy 2 lyzeczki
miód płynny 1 lyżka
śmietanka 50 g
płatki migdałowe 4 łyzki
jagody 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z czarnych jagód

Jagody przebrać, umyć i osuszyć.
Twarożek wymieszać na jednolitą masę z likierem i miodem. Śmietanę ubić na sztywno i ostrożnie połączyć z masą.
Dodać jagody i rozłożyć do miseczek.
Płatki migdałowe uprażyć bez tłuszczu na patelni z grubym dnem i przed podaniem posypać nimi krem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak