Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa rosołowa z lanym ciastem i czosnkiem i fasolką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 1 duza
pietruszka 1 średnia
fasolka szparagowa 100 gram
por
koperek do smaku
szczypiorek usiekany do smaku
czosnek ząbki 3 sztuki
jajko 2 sztuki
mąka pszenna ok.10 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rosołowa z lanym ciastem i czosnkiem i fasolką

Marchew pietruszkę i pora pokroić dowolnie (ja pokroiłam w talarki),fasolkę też pokroić, ugotować na bulionie. Przygotować lane ciasto z jaj i maki. Gdy warzywa będą miękkie zalać zupę lanym ciastem. Czosnek pokroić w cienkie talarki. Gdy zupa zagotuje się z lanym ciastem, wyłączyć gaz, wrzucic czosnek, koperek i szczypiorek i doprawić pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 27.02.2012 10:30
super
iknbozka 18.12.2011 20:10
dobra zupa
ziutula
ziutula 30.09.2011 09:57
czasem robię podobnie....
maryśka 27.07.2011 22:41
Super:)
1j1o1l1a1 01.05.2011 19:33
też czasem podobnie przyrządzam...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak