Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Prosta zupa marchewkowa z fasolą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 5 szt
oliwa
fasolka biała 1 puszka
woda 2 szklanki
sól do smaku
pieprz
kostka rosołowa 2 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Prosta zupa marchewkowa z fasolą

Duże marchewki umyć, obrać i pokroić na cieniutkie plasterki. W garnku zagrzać nieco oliwy. Wrzucić marchewkę i smażyć przez około 10 minut. Dodać odsączoną fasolkę. Wlać wodę. Dorzucić kostki rosołowe i paprykę. Dosolić i dopieprzyć do smaku. Gotować na wolnym ogniu przez około 40 minut. Całość powinna mieć konsystencję gęstego kremu. Jeśli tak nie jest wystarczy rozgnieśc warzywa widelcem.
Smacznego!!!

--> zupa najlepiej smakuje z grzankami posypanymi żółtym serem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 16.06.2012 17:17
smaczna
bami 14.04.2012 10:21
Ciekawy skład :)
ilka_86 29.02.2012 14:31
prosta i smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak