Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łosoś w migdałach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś 4 steki
migdały 10 dag
sok z cytryny
Świeża szałwia kilka łodyżek
olej
sól

Przepis i sposób przygotowania na: łosoś w migdałach

Łososia skrop sokiem z cytryny, natrzyj solą i pieprzem, obłóż ziołami i wstaw do lodówki na godzinę.
Migdały zalej wrzątkiem, obierz ze skórki i podziel na połówki. Zrumień na patelni bez tłuszczu, mieszając.
Kawałki folii aluminiowej posmaruj olejem. Ułóż na niej porcje ryby w ziołach i posyp migdałami. Zawiń.
Umieść na ruszcie i grilluj przez 10-15 minut.
Przed podaniem udekoruj gałązkami ziół, cząstkami cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak