Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek na wywarze mięsno-grzybowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żur 1/2 litra
żeberka 1/2 kg
podgrzybki 50 dkg
majeranek 1/2 łyżeczki
kostka rosołowa 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek na wywarze mięsno-grzybowym

Żeberka kroimy na mniejsze kawałki i zalewamy wodą. Dodajemy kostkę rosołową i czekamy aż się zagotują. Dodajemy pokrojone grzybki. Gotujemy ok. półtorej godziny, dodajemy majeranek, wlewamy żur. Gotujemy jeszcze kilka minut, doprawiamy. Podajemy z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 31.12.2012 00:14
Pyszny.
Ada-Gaba 13.11.2012 13:12
podoba mi sie przepis
Magdalena1110 13.05.2012 12:04
pyszny
RenataZ-et 13.05.2012 11:06
bardzo lubię taki żurek
Anna138 29.03.2012 22:44
pyszny
mela251
mela251 31.01.2012 08:34
ale pyszny :)
Wacław 19.12.2011 11:48
uwielbiam żurek !
smakoszek 15.12.2011 06:45
pyszniutki,taki lubię
Angelika10 27.11.2011 20:59
Pycha.
mirosława4 09.09.2011 17:57
dobry
Mariusz10 22.08.2011 21:46
na pewno go polubię
m1monika 17.07.2011 09:36
pyszny;)
teresa18 13.07.2011 20:40
dobre
kuklik 01.07.2011 20:53
żurek z grzybami pycha
pacpaw 10.06.2011 09:27
dość oryginalnie kroisz ziemniaki
Iwona51
Iwona51 31.05.2011 09:42
smaczny
berys18 29.05.2011 21:50
super przepis
Tika4444 28.05.2011 22:49
smakowicie wyglada
Krystyna32 15.05.2011 10:18
pycha
IKrakowianka 14.05.2011 21:32
podoba mi się ten przepis
Motorek 03.05.2011 22:14
uwielbiam żurek
MAR3STA 01.05.2011 16:16
takiego jeszcze nie jadłam;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak