Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4
olejek pomarańczowy
mąki pszennej 1 szklanka
mąka ziemniaczana 0.5 szkalnki
kakao 0,5 łyżki
margaryna 0,5 kostki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Babka

jajka miskujemy z cukrem na puch, następnie dodajemy zmieszane mąki i proszek oraz amorat i miksujemy dalej. Na koniec wolnym strumieniem wlewamy wrzącą margarynę ciągle miksując na wolnych obrotach. odkładamy do małej miseczki kilka łyzek masy, która zmieszamy z kakaem, pzostałe białe ciasto wlewamy do dwóch foremek, a następnie robimy wzorki ciemnym ciastem. Pieczemy 0,5h w temp 180*

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smile 22.03.2012 09:57
pyszna
bietka 07.01.2012 09:21
ładnie wygląda
Mysiunia 01.05.2011 13:20
zapomniałam dodać, ze forma na babkę powinna być porzadnie nasmarowana margaryną a następnie obsypana kaszą manną - nie rozwali się babka podczas wyciągania.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak