Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Danie na kolacje

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 10 szt
pierś z kurczaka
ketchup
ogórki konserwowe
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Danie na kolacje

kilka godzin wcześniej mięso kroimy w grubą kostkę, wrzucamy do misiki do której dodajemy: listko laurowe, ziele angielskie, sól, kilka zabków czosnku, pieprz, majeranek, bazylie, kucharka, jarzynkę, rozmaryn, pioeprz. całość mieszamy i odstawiamy na kilka godzin. Ziemniaki obieramy i kroimy w paski - smażymy frytki. Na patelnie wlewamy troche oleju, na rozgrzany tłuszcz wrzucamy marynowane mięso i dobrze przypiekami,
na talerz układamy usmażone mięso i frytki, polewamy ketchupem i podajemy ogórki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

22.11.2013 18:56
pioeprz ? ale danie pyyycha
Smakosz6 04.10.2011 09:04
mniam
Mati13 03.05.2011 08:50
wspaniałe jedzonko!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak