Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka z pieczarek po prowansalsku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 75 dkg
pomidory 1,5 kg
czosnek 2 ząbki
zielenina 2 łyżki
cebula 2 szt
tymianek
bazylia
masło 10 dkg
oliwa
sól
pieprz
ser żółty 15 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka z pieczarek po prowansalsku

Pieczarki oczyszczamy i kroimy na plastry i przesmażamy na maśle na dużym ogniu,po wyparowaniu wody doprawiamy solą i pieprzem.Z pomidorów przygotowujemy przecier z czosnkiem ziołami cebulą i posiekaną zieleniną.Grzyby wkładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem polewamy przecierem pomidorowym posypujemy tartym serem i kładziemy kilka kawałków masła. Wstawiamy do piekarnika na 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 18.06.2011 15:48
pycha
Daria14 03.05.2011 15:29
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak