Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kantońska zupa z makaronem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak mały 1 szt
makaron sojowy 10 dkg
olej 2 łyżki
por 2 szt
marchew 2 szt
kiełki sojowe 10 dkg
pędy bambusa z puszki 10 dkg
sherry 1 łyżka
polędwiczka wieprzowa 30 dkg
sos sojowy 1 łyżka
masło 3 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna 1,5 łyżki
przyprawa chińska szczypta
grzyby mun 10 suszone
cebula 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: kantońska zupa z makaronem

Kurczaka zalewamy 2,5 litra zimnej ody,dodajemy kucharek i gotujemy,gdy mięso będzie miękkie wyciągamy je i kroimy w paski.Grzyby moczymy w wodzie.Makaron tniemy na kawałki i moczymy w wodzie.Na rozgrzany olej dajemy drobno pokrojone warzywa,osączone z wody grzyby,pędy bambusa i kiełki sojowe mieszamy i krótko podsmażamy,wszystko dodajemy do wywaru z kurczaka i gotujemy 10 min na średnim ogniu,doprawiamy sherry i przyprawą chińską.Wieprzowinę kroimy na paski,zalewamy sosem sojowym i odstawiamy na 20 min,obsmażymy na roztopionym maśle .Do zupy dodajemy polędwiczki obsmazone mięso z kurczaka makaron i doprawiamy do smaku przyprawą chińską.Zupę gotujemy na małym ogniu 5 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 10.08.2011 11:37
bardzo ciekawa jeszcze takiej nie jadłam
Daria14 03.05.2011 15:31
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak