Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panga w galarecie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

panga kilka filetów
marchewka ugotowana 1 szt/ do dekoracji
cytryna do dekoracji
sałata kilka liści, do dekoracji
pietruszka zielona do dekoracji
olej odrobina
sól, pieprz do smaku
Wywar:
woda 1 l
wrzątek 1/3 szkl
ryby (np. pstrągi, karpie- około 0,5
sól, pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
włoszczyzna
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Panga w galarecie

Filety umyć, osuszyć i natrzeć przyprawami. Rozgrzać patelnię z dodatkiem oleju. Filety przysmażyć, aż będą miękkie. Przygotowane kawałki ryby ułożyć na półmisku, marchew pokroić w talarki , cytrynę w plasterki, sałatę poszarpać na mniejsze części. Rybę udekorować warzywami. Na sam koniec zalać lekko tężejącym wywarem(najpierw przygotować wywar rybny- czyli do garnka wlać wodę, umieścić obrane warzywa i rybę, np. filety ze skórką, przyprawić. Gotować ,aż wazrywa i kawałki ryby będą miękkie. Następnie z powstałego wywaru wyjąć rybę i warzywa, żelatynę rozpuścić w 1/3 szkl wrzącej wody. Dodać ją do wywaru. Wszystko wymieszać) i umieścić w chłodnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna77 28.04.2012 19:56
ładnie podane
Mariola21 21.06.2011 11:01
Można dać inną rybkę, np. tilapie.
evita0007 10.06.2011 17:35
mozna dać inna rybkę ? bo Pangi nie znoszę łeeeeeeeee:(
Sylwia88 30.04.2011 21:47
musi być pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak