Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z faszerowaną papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak zamarynowany 6 porcji
pomidor 1 szt
cebula dymka ze szczypiorkiem 3 szt
śmietana kwaśna 25 dag
papryka żółta 1 szt
papryka czerwona 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
ryż 50 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z faszerowaną papryką

Porcje kurczaka wyjmij z zalewy, kilka możesz nadziać na patyki do szaszłyków. Pomidor umyj, osusz, potnij na cząstki, oczyść z pestek i pokrój w kosteczkę. Dymki oczyść, jedną pokrój w krążki, a resztę w kostkę. Ryż wymieszaj z pomidorami, kostkami dymek i śmietaną. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Papryki rozetnij wzdłuż, oczyść z ziarenek, a następnie napełnij przygotowanym farszem. Nafaszerowane połówki papryki zawiń w folię aluminiową. Na rozgrzanym grillu ułóż kawałki kurczaka i zawinięte papryki rozwiń i posyp krążkami dymki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 29.01.2013 15:12
pycha
Jodaj 02.10.2012 15:08
super :)
Norgiusz 01.06.2012 06:47
super
MAR3STA 01.05.2011 16:24
super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak