Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasteczka budyniowo-wiśniowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

herbatniki 140 g
budyń waniliowy 1 sztuka
mleko 1/2 litra
cukier 2 łyżki
masło 110 g
wiśnie kandyzowane 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: ciasteczka budyniowo-wiśniowe

1. herbatniki rozgniatamy bardzo drobno,
2. 100 g masła rozpuszczamy podgrzewając, wlewamy do herbatników,
3. mieszamy i powstałe ciasto rozkładamy w nasmarowanych foremkach wyklejając boki i spód,
4. pieczemy w nagrzanym piekarniku do 160 stopni celcjusza przez 15 min,
5. budyń gotujemy z mlekiem cukrem i resztą masła (według przepisu na opakowaniu),
6. wiśnie mieszamy z budyniem, powstałą masą wypełniamy ciasteczka,
7. odstawiamy do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 05.03.2011 23:02
Świetny pomysł!
stokrotka 05.02.2011 16:44
ale fajne
eli_555 13.12.2010 23:08
pychotki
Wokalista 13.10.2010 09:04
O faaajniusko ^^ doooooooobre ^^ Piekarz :D to wie ^^ Pychotka ^^
ewasylwia 29.09.2010 10:55
pyszności poprostu
banditka 30.08.2010 10:27
hmmm ciacha fajne ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak