ciasteczka budyniowo-wiśniowe

ciasteczka budyniowo-wiśniowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • herbatniki

    140 g
  • budyń waniliowy

    1 sztuka
  • mleko

    1/2 litra
  • cukier

    2 łyżki
  • masło

    110 g
  • wiśnie kandyzowane

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. herbatniki rozgniatamy bardzo drobno,
2. 100 g masła rozpuszczamy podgrzewając, wlewamy do herbatników,
3. mieszamy i powstałe ciasto rozkładamy w nasmarowanych foremkach wyklejając boki i spód,
4. pieczemy w nagrzanym piekarniku do 160 stopni celcjusza przez 15 min,
5. budyń gotujemy z mlekiem cukrem i resztą masła (według przepisu na opakowaniu),
6. wiśnie mieszamy z budyniem, powstałą masą wypełniamy ciasteczka,
7. odstawiamy do zastygnięcia.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ewa104

05.03.2011 23:02
Świetny pomysł!

stokrotka

05.02.2011 16:44
ale fajne

eli_555

13.12.2010 23:08
pychotki

Wokalista

13.10.2010 09:04
O faaajniusko ^^ doooooooobre ^^ Piekarz :D to wie ^^ Pychotka ^^

ewasylwia

29.09.2010 10:55
pyszności poprostu

banditka

30.08.2010 10:27
hmmm ciacha fajne ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat