Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Niedzielna kaczka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kaczki 60 dag
szpinak 40 dag
boczniak 20 dag
musztarda 1 łyżeczka
masło 1 łyżka
wywar warzywny 3/4 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
wino 1/2 szkl
czosnek 3 ząbki
rozmaryn do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Niedzielna kaczka

Przygotuj marynatę-czosnek rozetrzyj i wraz z rozmarynem dodaj do wina. Włóż umytą pierś z kaczki i odstaw na dobę w chłodnym miejscu. Boczniaki pokrój w kostkę i podsmaż na patelni. Podlej bulionem warzywnym, dodaj musztardę, chwilę duś, zagęść masłem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Pierś z kaczki obsmaż na patelni ok 20 min i pokrój w plastry. Szpinak podsmaż lub sparz w odrobinie posolonej wody. Natychmiast podawaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pycia9 05.12.2012 21:47
pycha
Renata22 22.09.2012 12:51
musi być bardzo smaczna, z tą marynatą ;)
Norgiusz 01.06.2012 06:48
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak