Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser jabłkowo-lodowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

lody śmietankowe 1 opakowanie
jabłka 6 sztuk
migdały 1 garść
masło 1 łyżeczka
cukier 1 szklanka
cukier 1 łyżeczka
woda 1 szklanka
cynamon

Przepis i sposób przygotowania na: Deser jabłkowo-lodowy

• szklankę wody i szklankę cukru gotujemy do rozpuszczenia nie mieszamy,
• jedno jabłko kroimy w plastry,
• do wody z cukrem dodajemy jabłko i odstawiamy na 1-2 godziny,
• 5 jabłek obieramy kroimy na małe części,
• na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy jabłka, 1 łyżkę cukru, pól szklanki wody i cynamon,
• dusimy pod przykryciem aż z jabłek zrobi się mus,
• namoczone, pokrojone w plastry jabłko osączamy rozkładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku aż chipsy się zrumienią,
• do pucharków nakładamy lody, ciepły mus,
• dekorujemy chipsami jabłkowymi i posypujemy migdałami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 01.03.2011 10:12
Super
Dorota71 19.09.2010 09:38
super deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak