Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karkówka po cygańsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 5 szt.
sos
czosnek 1 ząbek
ocet 2 łyżki
musztarda 1 łyżka
cukier 1 łyżka
woda 1,5 szkl.
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżka
sól 1/2 łyzeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
ketchup 1 szkl.
karkówka 1,5 bez kości
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: karkówka po cygańsku

karkówkę umyć i pokroić na plastry ok.1cm.nie rozbijać posypać przyprawą do mięsa i na chwilę odstawić po czym upiec na oliwie po obsmażeniu układać w naczyniu żaroodpornym obłożyć cebulę pokrojoną na plasterki i zalać gorącym przegotowanym sosem,przykryć naczynie i wstawić do piekarnika na 180st.ok.1,5godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AURELKA 11.07.2013 20:41
zapowiada się smakowicie
Marko 23.05.2012 21:28
wyśmienite danie
IKrakowianka 04.05.2012 22:01
świetne
Łukasz15 03.03.2012 10:42
super
mala2021 08.06.2011 12:58
bardzo lubię tak przyrządzoną karkówkę,tylko ja daję trochę więcej cebulki i ketchupu :)
Wafelek2601 02.05.2011 07:53
wygląda super
MAR3STA 01.05.2011 15:59
dobrze, że dzisiaj jadłam już mięsko, bo widząc tak apetyczne danie aż zgłodniałam;)
Henryka2 30.04.2011 21:40
Apetyczna!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak