Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Egzotyczna surówka z kapusty pekińskiej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 szt
żurawina 10 dag
mandarynki w puszce w zalewie 1 szt
brzoskwinie w puszce 4 połówki
rum
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
cytryna 0,5
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Egzotyczna surówka z kapusty pekińskiej

Żurawinę zamoczyć w rumie. Kapustę pokroić, dodać mandarynki i pokrojone brzoskwinei. Żurawinę również można lekko pokroić.
Zrobić sos - połowa zalewy z mandarynek, sok z połowy cytryny, 2 łyżki oliwy z oliwek, zipoła, sół i pieprz cytrynowy.
Surówka jest kolorowa, wyglada apetycznie, komponuje się bardzo ładnie z grillowanym mięskiem.
Smaczengo

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak