Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dorsz w occie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dorsz 1 kg.
sól
mąka
olej do smażenia
zalewa octowa:
ocet
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
cebula 2 szt.
woda 3/4 (przegotowana)

Przepis i sposób przygotowania na: dorsz w occie

rybę umyć jeśli jest mrożona to rozmrozić posypać przyprawą do ryb,oprószyć solą obtaczać w mące i upiec na złoty kolor z obu stron,cebulę pokroić w plasterki i w misce przekładać warstwami cebulę i rybę dodać liść laurowy,ziele angielskie i pieprz ziarnisty po kilka ziarenek i całość zalać zalewą przygotowaną z przegotowanej ciepłej lub wystudzonej wody octu i maggi,odstawić aby ryba nasiąkła zalewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anja3107 28.10.2011 11:18
smaczny
Wafelek2601 27.10.2011 18:19
pycha
Monika193
Monika193 11.09.2011 21:40
dla mnie rewelacja
Ania67 16.06.2011 21:06
polecam
Robert10 30.04.2011 15:29
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak