Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowe batony

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

krem czekoladowy 0,5 słoiczka
mleko w proszku 3-5 łyżek
likier 1-2 łyżki
kakao 2-3 łyżki
chili do smaku
płatki kukurydziane do smaku
płatki owsiane do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe batony

Krem czekoladowy rozpuścić, dodać do niego likier, kakao, mleko w proszku i odrobinę chili. Do rozpuszczonej masy dodawać płatki kukurydziane i owsiane (można również np. wiórki kokosowe) aż masa będzie bardzo gęsta. Całość wyłożyć na folie aluminiową, uformować prostokąt i zamrozić. Po 30min wyjąc z zamrażalki i pokroić na batony.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 16.09.2013 21:13
pyszności!!!
Katarzyna74 05.12.2011 12:55
Jak one apetycznie wyglądają
Elżbieta17 09.10.2011 14:30
Oryginalny pomysł:)
adam1f 24.08.2011 00:11
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak