Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka majonezowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt.
mąka pszenna 3/4 szkl.
mąka ziemniaczana 3/4 szkl.
cukier 1 szkl.
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
majonez 5 łyżek
aromat śmietankowy

Przepis i sposób przygotowania na: Babka majonezowa

Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywno, dodać cukier, później żółtka. Wszystko wymieszać łyżką, dodać majonez i wymieszane wcześniej ze sobą mąki z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodać zapach śmietankowy. Szybko zmiksować. Upiec w temp. 180 stopni ok. 45 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakowita 01.07.2012 21:15
jest bardzo smaczna
Miki 13.05.2012 18:56
super
rosik93 09.10.2011 10:47
mniam
Chojłówna 06.10.2011 08:40
ciekawe
Chojłówna 06.10.2011 08:40
ciekawe
PaniMISIOWA 18.07.2011 10:18
mniam!
ankaryba 08.07.2011 13:54
jadłam kiedyś, pyszna;)
kanu83 14.06.2011 21:00
ooo- ciekawy przepis
iga2 10.06.2011 22:04
fajny przepis
1j1o1l1a1 30.04.2011 23:05
z tym majonezem to...ciekawie :)
Misiabe 30.04.2011 11:29
Pycha!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak