Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka nadziewana mięsem mielonym

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 200 g
sól do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
czosnek ząbki 3 sztuki
sok z cytryny 50 g
golonka wieprzowa 1 (bez kości)

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka nadziewana mięsem mielonym

Golonkę natrzeć porządnie solą, pieprzem, majerankiem i czosnkiem, polać sokiem z cytryny, wstawić na min. 12 godzin do lodówki. Wyjąć, nafaszerować doprawionym mięsem mielonym, zaszyć otwory, posmarować ketchupem, zawinąć w folię aluminiową. Włożyć do naczynia żaroodpornego, podlać 1/4 szklanki wody i 1/4 szklanki oleju. Piec w 180 stopniach przez 1 godzinę, potem obrócić i piec jeszcze godzinę. PO tym czasie zdjąć folię i opiekać z każdej strony ok pół godziny. W sumie czas pieczenia to ok 3 godzin. Danie jest super! Polecam!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 13.01.2012 15:24
smaczne
Wacław 05.01.2012 13:11
pycha
Smakosz6 02.01.2012 12:09
i nie tylko;)
goofy9 26.12.2011 22:24
świetny przepis, i fakt faceci uwielbiają golonkę, piwo i mecz :)
kate.500 06.09.2011 09:12
pycha
Grażyna13 25.08.2011 18:18
Ciekawy przepis :)
Smakosz6 16.05.2011 10:13
Dziwi mnie, że jeszcze nie ma komentarzy- szczególnie, że to danie jest mega pyszne- to moje danie popisowe:) Faceci uwielbiają tę golonkę;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak