Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z kaszą.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

młodej kapusty 2 główki
mielonego 60 dag
kaszy jęczmiennej 1 torebka
jajko 2
sól
Kucharek przyprawa uniwersalna
kostka rosołowa 1
ketchup średni słoik
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z kaszą.

Kapustę sparzyć, oddzielić liście, ściąć nerw. Kaszę ugotować w osolonej wodzie, przestudzić. Mielone wyrobić z jajkami, kaszą i przyprawami. Zawijać farsz w kapustę, ułożyć na dużym liściu z kapusty w garnku. Ketchup rozrobić z wodą pozostałą od parzenia kapusty i zalać gołąbki. Dodać kostkę rosołową do sosu i dusić pod przykryciem 45minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 28.01.2012 17:24
z kasz? nigdy nie jad?em tylko z ry?em
agnieszka137 30.04.2011 10:49
smaczne, lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak