Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mazurek kajmakowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkl
śmietana 4 łyżki
masło 1/2 kostki
cukier 1/2 szkl
cukier wanilinowy 1/2 op
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
powidła śliwkowe 5 łyżek
mleko skondensowane słodzone
bakalie

Przepis i sposób przygotowania na: mazurek kajmakowy

Zarobić ciasto i upiec 2 spody w 180 st. przez 20 min, Przełożyć je powidłami. Na wierzch wyłożyć masę i udekorować bakaliami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edi 27.06.2012 15:37
wspaniały
KasiaK90 03.03.2012 11:39
wygląda wspaniale
Patrycja33 30.04.2011 16:09
JA D Ł A M JAdłam i polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak