Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki pieczone z jabłkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
żółtko jajek 3 sztuki
drożdże 2 dkg
cukier
śmietana
jabłka
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki pieczone z jabłkami

Składniki mieszamy,dodajemy tyle śmietany aby ciasto nie było zbyt gęste.Jabłka szatkujemy,słodzimy,mieszamy z bułka tartą.,nakładamy do ciasta i lepimy jak pierogi.Układamy na wysmarowana masłem blachę,smarujemy rozbitym jajkiem i pieczemy w gorącym piekarniku na złoty kolor.Podajemy z bitą śmietaną lub posypane tartą czekoladą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 11.01.2012 11:31
Pyszności :)
aacaac 03.01.2012 07:51
mniam
iza15 22.12.2011 14:29
lubię
daria899 21.12.2011 12:24
mniam
rutynka 22.11.2011 08:51
mmm pycha
Chojłówna 16.11.2011 09:58
apetyczne
Grazyna0211 26.10.2011 12:28
smaczne pierożki
Wacław 19.10.2011 10:54
pyszne
anja3107 30.08.2011 15:55
smaczne
ronald88 20.06.2011 11:45
super
Teresa19 24.05.2011 09:58
extra
joanna77 07.05.2011 19:19
ciekawy przepis!
joanna77 07.05.2011 19:19
ciekawy przepis!
Krystyna32 01.05.2011 09:43
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak